Hybrid Event hosted by the China Meteorological Administration Training Centre (CMATC)

CONECT-2 PROVISIONAL AGENDA

Please note the time zone of meeting sessions:

China Local Time – indicated in blue - UTC time – indicated in green

DAY One – setting the scene for discussions

- 1. Agenda and Organization of the Meeting (09:00-09:20) (01:00-01:20 UTC)
 - 1.1. Welcome address by the host (CMATC Representative)
 - 1.2. Opening remarks by the Chair of CONECT
 - 1.3. Recorded message from WMO DSG
 - 1.4. Announcements and working arrangements (CMATC)
- 2. Overview of the first year of CONECT (09:20-10:00) (01:20-02:00 UTC)

 Report by the Chair (Winifred Jordaan, Chair of CONECT 40 min including Discussions)

Break (10:00-10:30) (02:00-02:30 UTC)

- 3. Updates from WMO (10:30-12:00) (02:30-04:00 UTC)
 - 3.1. Overview of WMO governance (*Mustafa Adiguzel, WMO Secretariat presentation + Q&A 30 min*)
 - 3.2. WMO Capacity Development Panel (*Presenter TBC presentation + Q&A 30 min*)
 - 3.3. WMO Infrastructure Commission (Jennifer Milton, INFCOM presentation + Q&A 30 min

Lunch Break (12:00-14:00) (04:00-06:00 UTC)

- 3. Updates from WMO (continued 14:00-15:00) (06:00-07:00 UTC)
 - 3.4. WMO Education and Training Programme (*Paul Bugeac, WMO Secretariat presentation + Q&A 30 min*)
 - 3.5. WMO Global Campus Initiative (Lu Veeck, WMO Secretariat presentation + Q&A 30 min)

Break (15:00-15:30) (07:00-07:30 UTC)

- 3. Updates from WMO (continued 15:30-16:00) (07:30-08:00 UTC)
 - 3.6. Early Warnings for All Initiative (WMO Secretariat presentation + Q&A 30 min)

Second Meeting of the Consortium of WMO Education and Training Collaborating Partners (CONECT)

Hybrid Event hosted by the China Meteorological Administration Training Centre (CMATC)

4.	Networking	icebreaker	session	(16:00-17:0	OO) (08:00-	09:00 เ	UTC)
----	------------	------------	---------	-------------	-------	--------	---------	------

This session will include online and in-person participants.

Day Two – CONECT thematic & regional discussions

5. Working Groups of CONECT (09:00-12:00) (01:00-04:00 UTC)

Updates on ongoing activities and achievements by each WG (updates + brief discussions – 30 min for each WG)

- → WG-1: Promoting BIP and Competency implementation (Mohammed Tawfik and Barbara Bourdelles)
- → WG-2: Training Resources (Mick Pope and Romina Mezher)

Break (10:00-10:30) (02:00-02:30 UTC)

- → WG-3: Communications and outreach of CONECT and Global Campus initiative (Marina Baldi, Nelly Florida, and Vagner Anabor)
- → WG-4: Work force/Human Resources (Valerii Micheev and Bernie Connell)
- → WG-5: Approaches to consistent adoption of certificates and micro credentials in training (YU Yubin)

Lunch Break (12:00-14:00) (04:00-06:00 UTC)

6. Regional Discussions (14:00-15:00) (06:00-07:00 UTC)

Group discussions by Region (as possible) on education and training priorities, networks, collaborations, and ways CONECT can provide support. Session facilitator: Romina Mezher – 60 min for group work

Break (15:00-15:30) (07:00-07:30 UTC)

6. Regional Discussions (continued 15:30-17:00) (07:30-09:00 UTC)

Session facilitator: Romina Mezher – 90 min for debrief to full plenary.

Day Three – CONECT strategic directions

Hybrid Event hosted by the China Meteorological Administration Training Centre (CMATC)

7. CONECT Collaborations (09:00-10:00) (01:00-02:00 UTC)

CONECT collaborations and mechanisms for sharing experts and training resources (Session facilitator: Mick Pope, Co-Vice-Chair of CONECT – 60 min)

Break (10:00-10:30) (02:00-02:30 UTC)

8. Ongoing and future activities of CONECT (10:30-12:00) (02:30-04:00 UTC)

Discussions about ongoing and future activities of CONECT (Session facilitator: Vagner Anabor, Co-Vice-Chair of CONECT – 60 min for group work + 30 min for debrief to full Plenary)

Lunch Break (12:00-14:00) (04:00-06:00 UTC)

9. Strategic Directions for 2025 and Beyond (14:00- 15:00) (06:00-07:00 UTC) Discussions on priorities for CONECT moving forward (Facilitated by Winifred Jordaan, Chair of

Break (15:00-15:30) (07:00-07:30 UTC)

CONECT - 60 min)

10. Review of the Terms of Reference of CONECT (15:30-16:30) (07:30-08:30 UTC)

Presentation of proposed revision of Terms of Reference. Discussion of any amendments, and final agreement of procedures. (Winifred Jordaan, Chair of CONECT – 30 min + Discussions)

11. Decisions on the Next Plenary Meeting and Any Other Business (16:30-17:00) (08:30-09:00 UTC)

Discussions on date and format for next meeting of CONECT PLENARY. (Winifred Jordaan, Chair of CONECT – 30 min + Discussions)

12. CLOSURE OF THE MEETING

PROVISIONAL ORDER OF BUSINESS

China Local Time – indicated in blue - UTC time – indicated in green

China Local Time	Day 1:	Day 2:	Day 3:	
UTC	22 October	23 October	24 October	
(09:00-12:00)	Itams 1 2 2	Itam F	Items 7, 8	
(01:00-04:00)	Items 1, 2, 3	Item 5		
(14:00-17:00)	Itams 2 4	Itam C	Items 9, 10, 11, 12	
(06:00-09:00)	Items 3, 4	Item 6		

For the latest order of business please visit the CONECT-2 meeting website: https://etrp.wmo.int/course/view.php?id=295§ion=1